Gemma Abrié estrena Amalgama

La cantant i contrabaixista barcelonina, Gemma Abrié, ha presentat el seu darrer àlbum Amalgama a la Sala Artte de Barcelona, aquest passat divendres 29 de gener. Amalgama és el primer treball on Abrié s’estrena com a compositora i lletrista, després de més de 12 anys cantant els grans standards pels temples del jazz de la península i d’Europa. El seu repertori, comprès de composicions pròpies, temes de Hossn i variacions de Joan Manel Serrat i Javier Rubial, ha omplert la sala on hi havia més d’una cinquantena d’espectadors.

A l’edat de 31 anys, Abrié és una de les veus joves amb més trajectòria de l’escena jazz catalana. “Amalgama és com un fill i, com diu el seu nom, és una barreja d’experiències personals i professionals” defineix l’autora. A la presentació de l’àlbum, Gemma Abrié ha estat acompanyada de David Pastor a la trompeta, Marc Miranda a la bateria, Miguel Angel Cordero al baix elèctric i contrabaix, el brasiler Santana a la guitarra espanyola i el mexicà Marc Andeurt al piano, que ha compartit escenari per primera vegada amb la cantant.

En un ambient distès per tímides converses, la veu de l’artista l’ha fet més proper i familiar. Els músics han interpretat un conjunt de temes versàtils; des del pop francès a la sardana tradicional catalana. “El disc és un viatge de colors i textures molt diferents” ha recordat Abrié.

Bordes d’Altamón, una cançó que parteix d’un poema de Josep Tarragó que parla de l’indret on va créixer la família de l’artista, ha sigut acompanyada de la projecció del videoclip d’Abrié a les parets de la sala Artte. Amb diferència, aquest ha sigut el tema més ben rebut pel públic i assistents al concert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s