WOM i Bikimel, quatre dones que posen en peu el Jamboree

Les quatre dones que han protagonitzat la nit del dimarts 2 de febrer al Jamboree són d’aquelles que deixen la seva empremta allà on van. Mentre esperava que comences el concert, he demanat al tècnic si podia parlar un moment amb les artistes. Trenta segons després, la Gemma Abrié m’ha vingut a buscar…tenien poc temps i he acabat al seu camerino conversant amb elles mentre es vestien i maquillaven. En definitiva, m’han parlat de la seva carrera professional, del projecte WOM, de la situació de les dones, del jazz i de la vida.

El concert d’aquesta nit ha estat protagonitzat per les WOM Trio i la Bikimel. Les tres integrants de WOM són la Clara Luna al piano, la Gemma Abrié al contrabaix, la Laia Fortià a la bateria i totes tres a la veu. Paral•lelament a WOM, les tres artistes duen a terme altres projectes professionals i treballen en la docència, ja que com comenten “sobreviure de la música és difícil però possible”. La Bikimel, una de les cantautores catalanes amb més projecció de l’escena musical, és la quarta participant d’aquest primer dimarts de febrer, com a part del projecte Women’s Collective, que portarà a les WOM i artistes invitades a actuar al Jamboree durant tres dimarts del mes de febrer.


El repertori de la nit ha combinat temes internacionals, com cançons de Lenny Kravitz o The Jackson 5 amb les composicions en català de l’últim disc de la Bikimel, Morir d’un llamp, que va publicar al 2015. Així mateix, tot i tenir dos concert, un a les 20:00 i un altre a les 22:00, les quatre artistes han sortit a fer un bis en el primer, amb These boots are made for waking…ben adhient per la nit viscuda.

Al Jamboree, en petit comité, el cicle de concerts continuarà durant dos dimarts de febrer més, el 16 i el 23, amb la participació de l’Elena Gadel el 16 i de la Sara Pi i la Eva Fernández el 23.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s