Una nit d’enamorats a la Catedral del jazz de Barcelona

Inquiets sons càlids dels saxofonistes i tímides converses de l’auditori impacient. Aquest ha estat el preludi de la vetllada que ha tingut lloc a la Catedral del jazz de Barcelona el passat 14 de febrer. Ple de gom a gom, el Jamboree ha rebut la reconeguda Sole Giménez amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i ha reunit prop d’un centenar de persones que s’han deixat endur per les sumptuoses versions dels standards del jazz.

“Us agrada això de Sant Valentí?” ha trencat així el gel Giménez. “Avui és una nit d’amor, oi?”, ha continuat. Amb la interpretació de temes com The man I Love, Toda una vida, Love, versions d’Isolina Carrillo, Gonzalo Curiel i Manuel Serrat, de ben segur que ho ha sigut.

Propers i divertits, el director de l’OJO, David Pastor, i Giménez han commogut de seguida al públic del concert. En un ambient distès i familiar, la dolça interpretació de Paraules d’amor de Joan Manuel Serrat no ha deixat indiferent a ningú. Veus discretes aviat s’han convertit en intrèpides fins a fer ressonar la famosa melodia de Serrat a les parets del Jamboree. “Ell és dels artistes que m’és m’han influenciat”, ha assegurat la Sole Giménez.

Ella, antiga cantat de Presuntos Implicados, és avui una de les veus femenines més preuades en el circuit de la cançó hispana. Ell, de discurs polit i talentós, és director i trompetista de l’OJO. Dos grans artistes procedents de València, una evident complicitat.

L’orquestra, que no ha deixat de transmetre humor carregat d’una professionalitat juvenil, és formada per 16 músics. Roger Martínez i Roser Monforte als saxos alts; Nil Mujal i Víctor Verge als saxos tenors; Eva Fernández al saxo baríton; Jordi Fontanillas, Pablo Fernández, Jaume Torné i Pere Navarro a les trompetes; Eduard Prats, Eva Garín, Vicent Pérez i Pere Alcon als trombons; Yeray Hernández a la guitarra; Marco Boi al contrabaix; Max Villavecchia al piano i Marco Losada a la bateria. Amb tot, cal destacar l’aportació de Glòria Torres, saxofonista convidada que ha acompanyat al conjunt en la interpretació de Alma de Blues.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s