Delícies musicals al Jamboree

12596454_1059019840821923_954042702_n3.2.1… S’apaga la llum i comença un espectacle de sensacions. A l’escenari només les WOM: la Gemma Abrié  a la veu i al contrabaix, la Clara Luna a la veu, el teclat i al piano, i la Laia Fortià a la bateria. Entre elles una gran complicitat i un conjunt d’experiències viscudes. Són ja molts els anys que toquen juntes, i això es fa palès en les harmonies a tres veus perfectament empastades, un repertori propi i una personalització de les cançons alienes donant-les el seu toc WOM, innegablement present.

El concert està emmarcat al cicle WOM’NS Collective, on les WOM toquen cada dimarts nit a la Sala Jamboree acompanyades cada ocasió d’una convidada especial, en aquest cas Elena Gadel. Les dues primeres cançons de les WOM, Just the three of us i Shadow van servir per començar a obrir boca a un públic que es mostrava entusiasmat, fins i tot emocionat, després de cada cançó.

Les tres integrants de la banda WOM, malgrat la seva joventut, tenen una àmplia trajectòria, havent-se format a liceus i conservatoris de Catalunya i a les escoles més prestigioses de música de Nova York. La seva música, molt versàtil dins de l’estil del jazz, es pot moure de cançons més sentides i serenes a d’altres més amenes i jovials on es dóna pas al gaudi de l’espectador, que no dubta en moure’s al ritme de la música o picar de mans.

Elena Gadel s’uneix a aquest recital de dones, per aportar la seva reconeguda veu. Amb matisos flamencs i sobretot, amb una veu que eriça la pell, Gadel interpreta juntament amb les WOM  Lluna Plena i Bebiendo a Sorbos, dues cançons del seu darrer àlbum, Delicada. La cantant, que mostra una molt bona sintonia amb les seves companyes d’escenari WOM, presenta cada cançó amb una breu introducció, sovint amb referències personals de la seva vida. El concert arriba a la seva fi amb una versió de These boots are made for walkingen la qual el públic acaba fent els cors de la tornada.

Aquesta actuació conjunta, indubtablement una molt bona combinació de talentoses veus femenines, és un impuls pel panorama del jazz nacional. Malgrat que aquest estil ofereixi millors expectatives de futur a l’estranger, aquestes grans quatre veus femenines han optat per quedar-se a prop de casa, esperant que la seva música, cada cop més en auge, tingui una gran acollida entre el públic majoritari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s