Lizz Wright arrasa a Barcelona

dsc_0010

La música de Lizz Wright ens recorda un cop més, les acepcions de la paraula jazz. El seu repertori, tot en anglès, conforma una amalgama de gospel, soul i com no, jazz, per això, durant un dels seus concerts, pots transportar-te a una església de Harlem o un club de jazz de Nova Orleans…

Tot just començar el concert, l’artista va declarar que Barcelona és una de les seves ciutats preferides, afirmació amb la qual va connectar amb el públic de seguida, una connexió que durant la resta de la nit, va acompanyar-la a ella i al seu grup: un bateria, un baix una guitarra i un polifacètic pianista, que va combinar el piano clàssic amb el teclat que li donava més joc de sons. Així mateix, Wright va tocar la pandereta durant moltes cançons, fent-la servir d’acompanyant rítmic de la veu i dels altres instruments.

Com a fet anecdòtic, Lizz Wright canta amb els ulls tancats i assegura, que la seva mare i els seus amics sempre li retreuen…tot i així, està ben atenta a qualsevol moviment i so que facin els seus músics, ja que el seu estil es basa, molt sovint, en la improvisació.

L’artista nord-americana va treure el seu últim disc, Freedom & Surrender, l’any 2015. Explica que és un cd molt personal, on entre altres aspectes de la seva vida, té temes on explica l’any sabàtic que es va prendre per anar a viure a una casa de muntanya. D’altra banda, també li dedica una cançó a la mort, ja que opina que “la mort ens fa viure” i no parlar d’ella ens fa deixar de gaudir de la vida…una reflexió força oportuna tenint en compte que el seu recital va ser el dia de Tots Sants.

Wright està de gira pel continent europeu, i abans de marxar d’Espanya, passarà per Andalusia, on hi té programats dos concerts més, a Sevilla i Cartagena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s